NK TROGLAV 1918 - LIVNO
shopping-bag 0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0,00 KM
Vidi košaricu Idi na plaćanje

O KLUBU

pehariNK TROGLAV 1918 JE NOGOMETNI KLUB IZ LIVNA  NASLJEDNIK TRADICIJE KOJA POČINJE JOŠ DAVNE 1918. KADA JE OSNOVAN KAO SPORTSKI KLUB – TROGLAV. NA PRVU SLUŽBENU UTAKMICU SE ČEKALO SVE DO 1921. I OD TADA MLADI LIVNJACI SVOJE NOGOMETNO UMIJEĆE POKAZUJU PRED GLEDATELJIMA.  KROZ GODINE SMO PROŠLI USPONE I PADOVE, ALI UVIJEK SMO OSTALI PLAVO – BIJELI SA TROGLAVOM NA GRBU.  ZADNJU PROMJENU SMO NAPRAVILI 2014. KADA SMO DODALI 1918 U NAZIV KLUBA.  SVOJE DOMAĆE UTAKMICE IGRAMO NA GRADSKOM STADIONU “ZGONA” NA KOJEM NAS OD 2012. NEUMORNO BODRI I NAVIJAČKA SKUPINA ” KONJICA ” , KOJA OSIM TOGA AKTIVNO SUDJELUJE I U RADU KLUBA. U NAŠEM KLUBU SU PONIKLE MNOGE LEGENDE NOGOMETNE IGRE,  A KVALITETA I UVIJETI OMLADINSKE ŠKOLE, TE SLAVNA PROŠLOST GARANCIJA SU ZA BUDUĆNOST.

SLUŽBENA FACEBOOK STRANICA

PONOSNI SPONZORI

NK Troglav 1918 je nogometni klub iz Livna, Bosna i Hercegovina, koji se trenutačno natječe u Drugoj ligi FBiH Jug.

Klub je utemeljen 1921. godine, a na grbu se nalazi broj 1918, koji simbolizira godinu utemeljenja Sportskog kluba Troglav. Na grbu se, pored godine osnutka, nalazi i obris vrha planine Dinare po kojem je klub dobio ime i hrvatska šahovnica.

U razdoblju između dva svjetska rata klub je djelovao pod okriljem Splitskog nogometnog podsaveza. U razdoblju nakon Drugog svjetskog rata klub je najprije dobio ime po lokalnom ratnom heroju – SD Vojin Zirojević (1947.), a godinu potom desila se još jedna promjena, ovaj put u ime po planini koja se diže iznad grada – FD Cincar (1948. – 1949.). Od 1949. godine ponovno se zove Troglav. Za vrijeme Jugoslavije klub je igrao niže lige, a najveći uspjeh ostvaren je u sezoni 1972./1973., kada je klub igrao u drugom stupnju natjecanja, odnosno Drugoj saveznoj ligi, i odmah ispao. Nikad više Troglav nije uspio doći do tog ranga natjecanja. Ostatak razdoblja pod Jugoslavijom Troglav je proveo između trećeg i četvrtog stupnja natjecanja.

U jesen 2014. objavljeno je da je u Livnu osnovan novi klub. Klub će igrati na istom stadionu, s istim igračima, nosit će iste boje, ali će ime biti malo drukčije – pored imena Troglav stajat će broj 1918 – on simbolizira godinu osnutka SK Livno. U prvoj sezoni klub je krenuo iz najnižeg ranga natjecanja – Međužupanijske lige. Ista je u prvoj sezoni osvojena i klub se plasirao u viši rang – Drugu ligu FBiH.

Juniori i kadeti NK Troglav natječu se u Omladinskoj ligi BiH, a pioniri i početnici u Međužupanijskoj omladinskoj ligi.

Od svoga osnutka, naš klub svoje utakmice igra na Gradskom stadionu Zgona.